Menu

Honduras - România 0-1 » Tremurăm cu Honduras, dar câștigăm cu ajutorul unui gol norocos

Honduras - România 0-1. Tricolorii au trecut la limită de Honduras, printr-un autogol semnat de Oliva chiar înainte de pauză, la un corner executat de Ciobanu, și se plasează deja pe un culoar favorabil pentru calificare. Dacă batem duminică și Coreea de Sud, care a pierdut miraculos împotriva Noii Zeelande, suntem 99% în sferturile de finală

Honduras - România 0-1 » Victorie fără șut pe poartă!

După săptămâni întregi de frământări, a venit, în fine, ora reîntâlnirii cu fotbalul olimpic pentru România.

 E trist însă că facem din nou cunoștință după 57 de ani cu spiritul cercurilor pe o arenă goală, un mastodont de oțel și beton în interiorul căruia răsună câteva difuzoare care se chinuie să redea o atmosferă de meci adevărat. E inutil, de pe gazon se aude orice cuvânt, iar indicațiile antrenorilor capătă ecou ca într-o peșteră adâncă.

Rădoi a surprins în primul rând prin titularizarea lui Marius Marin în linia de fund, lângă Ghiță și Pașcanu. E locul în care l-a verificat și într-unul dintre meciurile de pregătire cu Arabia Saudită de la București, l-a testat și în câteva antrenamente din Japonia. Apoi, Florin Ștefan a fost preferat lui Boboc în partea stângă.

Honduras - România 0-1. „Tricolorii” lui Rădoi debutează cu o victorie la Jocurile Olimpice

Am pornit însă de parcă nu ne-am dat seama că a început partida! Cu teamă, masați în propria jumătate și mai mult decât circumspecți, am stat la cutie aproape 30 de minute, interval de timp în care băieții din Honduras au pus stăpânire pe joc. Aioani a scos un șut al lui Pineda, Benguche s-a încurcat mai întâi la finalizare, dar apoi a fost la un pas să deschidă scorul.

Fostul atacant de la Boavista a trecut ca prin gară pe lângă căpitanul Marius Marin, l-a depășit și pe Aioani, care a ezitat să intre mai hotărât pentru a nu risca un penalty, dar Ghiță a salvat miraculos situația, apărând ca din pământ lângă linia porții, de unde a respins balonul care se ducea implacabil spre plasă.

Jumătate de gol Ciobanu

Abia în ultimele 10 minute ale reprizei ne-am trezit. O acțiune a lui Rațiu pe banda dreaptă a dat semnalul că se poate, după care a venit momentul de grație. Un corner-covrig executat de Ciobanu l-a păcălit la traiectorie pe Oliva, care a deviat mingea în proprie poartă! E 1-0 pentru noi fix înainte de pauză, adică atunci când o lovitură aplicată adversarului îl doare mai rău.

Rădoi schimbă la ieșirea de la cabine, Boboc îl înlocuiește pe Ștefan, a cărui postură de om fără echipă și cu date fizice șubrede îl fac să reziste mai mult de 45 de minute. Și Falero mută, dar în poartă, unde golul încasat de Guity, care ar fi putut să intervină mai serios la autogol, îl va fi enervat probabil peste măsură.

Oricum, e o echipă a României care, ca abordare, e parcă mai sănătoasă decât sinuciderile în masă de la prima reprezentativă, unde apărarea a arătat ca un șvaițer în ultimele partide. Stângăcii și nesincronizări sunt și acum la Kashima, dar această formație în albastru intens măcar nu-și trage singură un glonte în tâmplă.

Mitanul secund curge însă după scenariul de la început. Americanii stau foarte sus cu liniile, noi încercăm să speculăm spațiile și să ieșim pe contre, ne apărăm chiar cu trei linii compacte în fața țesăturii de pase a albilor. Vedeta Rivas cedează după o oră, realizări zero, iar Falero îl cheamă pe bancă. Nici Douglas Martinez, tipul din MLS, nu e în apele lui, iar Benguche, cu al lui chip fioros, nu mai scapă deloc din chingi, așa cum mai reușise în prima parte.

Final de Honduras - România cu 7 apărători români

Contraatacul însă rămîne rețeta serii, Sefer e aproape să închidă partida, dar șutul său e blocat de Perello. Iar Rădoi începe să se betoneze în ultimele 20 de minute. 

Trecem direct într-o linie cu 5 fundași, Pașcanu trece dreapta, Grigore și Băluță sunt trimiși pe teren în centru, iar Ganea și Rațiu trec pe bancă. Finalul ni-l securizăm exact ca o cazemată. Îi mai avem și pe Dulca, și pe Marin la închidere, doar Dobre, Sîntean și Sefer mai stau dincolo de linia de centru în așteptarea unei oportunități.

Nimic nu mai e însă posibil în această seară perfect de imperfectă. Pornim cu trei puncte, am luat deja avans față de americani și de Coreea de Sud, iar o victorie duminică împotriva asiaticilor ne duce aproape sigur în sferturile de finală. Va fi însă o partidă cruntă tot la Kashima! Dar să savurăm măcar o seară acest succes obținut cu suferință, multă suferință!

Clasamentul Grupei B

ROMÂNIA - 3p (1-0)

Noua Zeelandă - 3p (1-0)

Honduras - 0p (0-1)

Coreea de Sud - 0p (0-1)

*golaverajul este principalul criteriu de departajare

Honduras - România 0-1

A marcat: E. Oliva 45-aug.

Vezi AICI statistici!

Final de meci! România se impune cu scorul de 1-0 în fața lui Honduras.

 

min. 90: Partida se prelungește cu 3 minute!

min. 88: Dublă schimbare pentru Honduras: Au ieșit Maldonado și Oliva și au intrat cei doi Melendez din lotul hondurienilor, Cristopher și Carlos.

min. 86: Ocazie pentru România după o acțiune individuală a lui Sefer, finalizată cu un șut pe centrul porții.

min. 82: Cartonaș galben acordat eronat pentru Andrei Sintean după un duel cu Maldonado, în care fundașul hondurian trebuia să fie cel avertizat.

min. 75: Ricardo Grigore intră pe teren în locul lui Andrei Rațiu, care a resimțit dureri.

min. 71: Marco Dulca a primit cartonaș galben după un fault dur.

min. 69: Dublă schimbare la România: Andrei Ciobanu și Geoge Ganea sunt înlocuiți..În locul lor au intrat Băluță și Sintean.

min. 67: Ocazie mare pentru Sefer! Șutul acestuia a fost respins de Perello. A fost primul șut pe poartă al României la acest turneu.

min. 66: Șut periculos al aceluiași Reyer. Mingea trece însă peste poarta lui Aioani.

min. 64: Aioani intervine la șutul lui Reyes.

min. 60: Ocazie uriașă pentru România! Alex Dobre trimite peste poartă din apropiere.

min. 59: Șansă de gol pentru Honduras. Douglas Martinez trimite cu capul peste poarta lui Aioani.

min. 57: Dublă schimbare la hondurieni: Palma și Reyer le-au luat locul pe teren lui Rivas și Rodriguez.

min. 55: Antonio Sefer intră în locul lui Valentin Gheorghe, care a avut o prestație modestă.

min. 48: Primul cartonaș galben și pentru Honduras. Jorge Alvarez a fost avertizat după o intrare periculoasă prin alunecare.

min. 46: Schimbări în ambele echipe. Pentru România a intrat Boboc în locul lui Florin Ștefan, în timp ce la Honduras s-a efectuat o schimbare de portari: Perello a intrat în locul lui Guity.

 

A început repriza a doua!

PAUZĂ

min. 45: GOOOOL ROMÂNIA! Ciobanu trimite direct pe poartă din corner, iar mingea ajunge în plasă, deviată de Oliva.

min. 44: Alex Dobre primește primul cartonaș galben al meciului, după un fault asupra lui Rodriguez.

min. 42: Ocazie pentru România! Andrei Rațiu a șutat puțin pe lângă poartă după ce a avut o incursiune frumoasă, trecând de mai mulți adversari.

min. 39: Ocazie uriașa pentru Honduras! Benguche scapă singur cu portarul după o greșeală a căpitanului Marin, îl driblează pe Aioani și trimite mingea spre poarta goală. Virgil Ghiță a avut o intervenție incredibilă, reușind să respingă mingea de pe linia porții.

min. 33: Prima ocazie de gol pentru România. George Ganea a profitat de pasa bună a lui Valentin Gheorghe și a șutat spre poartă, șutul său fiind deviat peste bara porții lui Guity.

min. 26: Repriză slabă până acum pentru naționala lui Mirel Rădoi. România nu a avut nicio ocazie de gol și este dominată categoric de Honduras.

min. 22: Șut slab al atacantului hondurian Benguche. Acesta a trims de la 18 metri pe centrul porții lui Aioani, care a avut o intervenție facilă.

min. 10: Ocazie pentru Honduras! Marian Aioani reușește să respingă cu piciorul un șut deviat a lui Carlos Pineda.

A început partida!

 

Honduras - România, echipe de start. Surprizele lui Mirel Rădoi

Așa cum GSP.ro a anunțat înainte de meci, Mirel Rădoi a pregătit două mutări-surpriză pentru acest meci. În primul rând, selecționerul folosește un sistem cu trei fundași centrali. Apoi, unul dintre stoperi este mijlocaș defensiv de meserie, căpitanul Marius Marin!

Honduras: Guity - Casildo, Maldonado, Garcia, Decas - Pineda, Alvarez, Rivas, Rodriguez - Martinez, Benguche

Medie de vârstă: 22,5 ani 

Antrenor: Miguel Falero (64 de ani)

 

ROMÂNIA: Aioani - Ghiță, Marin, Pașcanu - Rațiu, Ciobanu, Dulca, Fl. Ștefan - Dobre, Ganea, V. Gheorghe

Rezerve: Popa, Boboc, Băluță, Florescu, R. Grigore, Sîntean, Sefer

Medie de vârstă: 22,27 ani 

Antrenor: Mirel Rădoi (40 de ani)

 

Stadion: Kashima Stadium / Capacitate: 40.728 locuri 

Arbitru: Leodan Gonzalez. Asistenți: Nicolas Taran, Richard Trinidad (toți din Uruguay)

 

Sursa: https://www.gsp.ro/sporturi/jocurile-olimpice/honduras-romania-jocurile-olimpice-637590.html

Parteneri