Menu

România - Grecia 0-1 » Edi Iordănescu, primul selecționer care debutează acasă cu înfrângere, după 55 de ani!

 România a pierdut meciul amical cu Grecia, scor 0-1, din Ghencea, la debutul selecționerului Edi Iordănescu. 

  • În martie, „tricolorii” pregătesc confruntările din Nations League, competiție care va începe în iunie.
  • După Grecia, România mai are un amical - luni, 29 martie, la Netanya, împotriva Israelului.

Meciul amical contra Greciei, națiune care sărbătoarea astăzi ziua națională, a consemnat mai multe premiere. A fost debutul selecționerului Edi Iordănescu și al speranței Octavian Popescu.

Un nou drum, dar aceleași sincope. „Tricolorii” au început deciși, au încercat un pressing agresiv câteva minute, apoi grecii au înțeles cum merg lucrurile și au preluat controlul.

România, eșec la debutul lui Edi Iordănescu: gol bizar anulat grecilor

În minutul 22, Florin Niță a intervenit miraculos în primă fază, la devierea greșită lui Rus. Mingea a ajuns tot la greci, iar Giakoumakis a deviat subtil în poartă. Arbitrul a validat inițial reușita, dar după câteva zeci de secunde și o discuție cu asistentul s-a răzgândit. A anulat-o pe motiv de ofsaid.

Dominarea grecilor s-a concretizat în minutul 39, când Bouchalakis a spart gheața în tricoul primei reprezentative, cu o lovitură de cap plasată excelent.

România, mai periculoasă după pauză

Trecuse o oră de joc, iar „tricolorii” încă nu aveau șut pe spațiul porții adverse. Introducerea „greilor” din Liga 1, Tănase, Tavi Popescu și Andrei Ivan, nu a avut efectul scontat. Ocaziile au apărut însă, din partea surprinzătorului Adrian Rus. 

Fundașul central al lui Mol Fehervar a lovit bara în minutul 70, apoi, la acțiunea imediat următoare, a fost blocat de o intervenție excelentă a portarului advers.

FINAL  » România - Grecia 0-1

min. 88: Radu Drăgușin își face debutul în prima reprezentativă. A fost trimis în locul lui Adrian Rus. 

min. 84: Octavian Popescu strecoară mingea printre picioarele unui advers. Își face elan pentru șut, dar este faultat. 

min. 80: Momente de presiune din partea „tricolorilor”. Florin Tănas nu găsește calea spre gol, din 10 metri, lateral dreapta.

min. 72: Rus e din nou aproape de gol. La un corner executat de Cicâldău, fundașul central reia cu capul, dar portarul grecilor se întinde și respinge de lângă stâlpul din stânga al porții. 

min. 70: Mantalos vede primul cartonaș galben al meciului, pentru o ținere prelungită asupra lui Andrei Ivan. Din lovitura liberă rezultată, Rus lovește bara, cu o lovitură de cap bine plasată. Cea mai mare ocazie de gol a „tricolorilor”. 

min. 67: Răzvan Marin centrează periculos, la semi-înălțime. Andrei Ivan încearcă să reia din blonjon, dar nu lovește mingea în plin. 

min. 62: Mitriță, Maxim și Pușcaș sunt înlocuiți cu Florin Tănase, Andrei Ivan și Octavian Popescu. Cel din urmă este la debutul în tricoul primei reprezentative.

min. 60: La finalul primei ore de joc, România încă nu a șutat pe spațiul porții Greciei!

min. 57: Un contraatac al României îl găsește pe Răzvan Marin în poziție de șut, la 18 metri de poarta adversă. Execuția, în forță, trece puțin peste. 

min. 55: „Tricolorii” au ceva mai mult elan decât în prima parte, dar acțiunile periculoase încă se lasă așteptate. 

min. 49: Florin Tănase, Andrei Ivan și Octavian Popescu au fost trimiși la încălzire de selecționerul Edi Iordănescu.

Final de repriză! Mulți fani fluieră prestația „tricolorilor”.

min. 39, gol Grecia, scor 0-1: Dominarea din ultimul sfert de oră se concretizează. Rota centrează ideal, Bouchalakis vine lansat, la 11 metri de poartă, și înscrie primul gol în tricoul naționalei elene. 

min. 33: Rațiu pierde mingea în propria terime. Pelkas șutează din afara careului, direct în brațul drept al lui Chiricheș. „Centralul” Bengoechea lasă jocul să meargă, în ciuda protestelor grecilor. 

min. 29: Chiricheș respinge greșit o minge simplă. Șutul lui Pelkas, din 12 metri, se duce puțin peste poarta lui Niță.

min. 22, gol anulat pentru Grecia: Florin Niță intervine miraculos în prima fază, la devierea lui Rus. Mingea ajunge tot la greci, iar Giakoumakis deviază subtil în poartă. Arbitrul validează inițial reușita, dar după câteva zeci de secunde și o discuție cu asistentul o anulează, pe motiv de ofsaid.

min. 20: Rațiu intră în centru din banda dreaptă, dar este contrat în momentul șutului. 

min. 16: Mitriță irosește prima mare ocazie a meciului. Extrema lui PAOK trece de Mavropanos, dar își micșorează unghiul. Șutează cu stângul, paralel cu poarta adversă, din doar 5 metri. 

min. 14: Pressing avansat al „tricolorilor”. Grecii nu reușesc să iasă cu mingea jos. 

min. 10: Pelkas șutază din unghi, dar nu îl surprinde pe Florin Niță. 

min. 7: Chiricheș scapă de marcajul adversarilor și reia periculos cu capul, din 10 metri, puțin pe lângă poartă. 

min. 3: Mitriță presează, iar România beneficiază de prima lovitură de la colțul terenului. „Tricolorii” execută scurt. 

A început partida! Pe stadion, în acest moment, sunt aproximativ 15.000 de spectatori. Mulți așteaptă încă la porți. 

România - Grecia, echipele de start: 

România: Fl. Niță - Rațiu, Chiricheș, A. Rus, Camora - R. Marin, Bordeianu, - Mitriță, Cicâldău, Al. Maxim - G. Pușcaș

Rezerve: Aioani, Moldovan - Toșca, Drăgușin, Nedelcearu, Sorescu, A. Ivan, Mihăilă, M. Marin, Burcă, Fl. Tănase, Oct. Popescu 

Selecționer: Edward Iordănescu  

Grecia: Vlachodimos - Rota, Mavropanos, Hatzidiakos, Tsimikas - Mantalos, Siopis, Bouchalakis - Limnios, Glakoumakis, Pelkas 

Rezerve: Paschalakis, Athanasiadis – Lyratzis, Tzavellas, Kiriakopoulos, Goutas, Alexandropoulos, Koulouris, Bakasetas, Chatzigiovanis, Pavlidis, Douvikas

Selecționer: Gustavo Poyet

Arbitru: Ricardo de Burgos Bengoechea. 

Asistenți: Juan Carlos Yuste Jimenez, Iker de Francisco Grijalba (toți din Spania)

Stadion: Steaua (București) - 31.254 de locuri

Sursa: https://www.gsp.ro/fotbal/nationala/romania-grecia-0-1-edi-iordanescu-primul-selectioner-care-debuteaza-acasa-cu-infrangere-dupa-55-de-ani-658751.html

Parteneri