Menu

CE RUȘINE! România se face de râs în Muntenegru și începe dezastruos campania din Liga Națiunilor

România n-a jucat nimic în Muntenegru și a pierdut primul meci din Liga Națiunilor, scor 0-2. Coautor la golurile gazdelor, căpitanul Vlad Chiricheș.

Muntenegru - România 2-0. Cronică de la Podgorica: Start sufocat

Canicula de peste zi care a topit efectiv Podgorica s-a mai domolit spre seară. Cu toate astea, la ora meciului e o atmosferă sufocantă, irespirabilă, deși munții se sprjină pe stadion. Termometrele arată 26 de grade la ora meciului. Tricolorii ies deja transpirați la încălzire. 

Cele două titularizări- surpriză anunțate de Gazetă se confirmă: Iulian Cristea, la închidere, și Fl. Tănase, vârf împins. Tricolorii au început jocul în stilul Stelei din anii 80. 

De la mijlocul terenului, Cristea l-a lansat în extremă pe Ivan, la fel cum îi arunca mingea Tudorel Stoica pentru sprintul lui Marius Lăcătuș. 

S-a vrut a fi un semnal ofensiv către gazde. Fără principalele vedete, Savici și Jovetici, accidentate, muntenegrenii au stat în expectativă primul sfert de oră și i-au "căpăcit" bine pe ai noștrii. 

În minutul 2, Chiricheș și I. Cristea erau deja în grija echipei medicale. Căpitanul și-a revenit după ce și-a frecat fața cu o pungă cu gheață, iar jucătorul lui FCSB a primit îngrijiri la genunchi. Din păcate, Cristea n-a mai rezistat mult în joc. 

În minutul 13, muntenegrenii l-au urcat pe targa mașinuței care transportă răniții din teren și l-au trimis în infirmerie. În locul lui, Edi l-a introdus pe Al. Crețu, un închizător care nu prea este obișnuit să joace în 4-3-3. La Craiova, a avut mereu lângă el încă un mijlocaș defensiv. 

După un prim sfert de oră, în care am avut o posesie mai bună, fără a amenința însă vreun moment poarta adversă, Muntenegru a început să iasă de la cutie. Chiar foarte periculos în câteva rânduri. După două cornere la care defensiva noastră a fost depășită, gazdele au ratat cea mai mare ocazie, prin Marusici (37). 

Mingea șutată de mijlocașul lui Lazio a mușcat bara din dreapta, după ce a fost ștearsă cu vârful degetelor de bravul Niță. Prima repriză s-a terminat 0-0. Fără șut pe poartă și cu o ofensivă inexistentă, nici nu se putea mai mult. 

Repriza secundă și colapsul de formă a lui Vlad Chiricheș

La reluare, Edi Iordănescu a mutat ofensiv. L-a scos pe Olaru, șters, și l-a introdus pe Maxim. Același scenariu. Plimbăm mingea, dar nu reușim să legăm mai mult de 4-5 pase. 

Pierdem mai toate duelurile în preajma careului. Ex-iugoslavii sunt mereu primii la minge, îi iau pe tricolori pe preluare. Iordănescu bagă forțe proaspete. 

În minutul 65, intră Alibec și Mitriță, ies Tănase, respectiv Mihăilă. Golul cade imediat, dar, din păcate, în poarta României (66). 

Bancu, rămas fără suflu, îi permite lui Vesovic să centreze în careu, Haksabanovic întoarce cu capul către Mugosa, care scutură plasa cu o "torpilă", la care Chiricheș și Rus au fost spectatori. 

Gazdele au dat lovitura decisivă în minutul 87, după o acțiune inițiată de Risto Radunovici și finalizată din fața porții de Marko Vukcevici. Cei doi fotbaliști muntenegreni care joacă în Liga 1, la FCSB, respectiv UTA Arad. 

Astfel, a trecut și al treilea meci din mandatul lui Edi Iordănescu, iar victoria se lasă așteptată. Marți, urmează meciul cu Bosnia, de la Zenica, iar la cum a arătat în această seară echipa României, nu sunt semne că vom asista prea curând la noul început promis de selecționer și de tricolori.

Clasamentul în grupa României din Liga Națiunilor după prima rundă

ECHIPĂ PUNCTE

1. Muntenegru 3

2. Bosnia 1

3. Finlanda 1

4. România 0

Programul României în Liga Națiunilor

7 iunie: Bosnia-Herțegovina – România, ora 21:45, Zenica (în direct pe Antena 1, liveTEXT pe GSP.ro)

11 iunie: România - Finlanda, ora 21:45, stadion Giulești (în direct pe Antena 1, liveTEXT pe GSP.ro)

14 iunie: România- Muntenegru, ora 21:45, stadion Giulești (în direct pe PrimaTV, liveTEXT pe GSP.ro)

23 septembrie: Finlanda – România, ora 21:45

26 septembrie: România - Bosnia-Herțegovina, ora 21:45

 

FINAL. Muntenegru - România 2-0

Au marcat: Mugosa 66, M. Vukcevic 87

 

Muntenegru - România, echipe de start:

Muntenegru nu se bazează pe Stefan Savic (31 de ani, stoper) și Jovetic (32, atacant), cele două staruri ale adversarilor noștri din această seară având probleme fizice. 

Edi Iordănescu a ales să improvizeze la mijlocul terenului cu Iulian Cristea, stoper de meserie. În centrul atacului, selecționerul „tricolorilor” l-a preferat pe Florin Tănase în detrimentul „nouarilor” clasici Pușcaș și Alibec.

Fundașii stânga Marko Vukcevic de la UTA și Risto Radunovic de la FCSB sunt rezerve la Muntenegru.

Muntenegru: Mijatovic - Vesovic, Vujacic, Tomasevic, A. Vukcevic - Marusic, Raickovic, Jankovic, Jovovic - Haksabanovic - Mugosa

Rezerve: Petkovic, Dragojevic - Radunovic, M. Vukcevic, Bozovic, Beciraj, Duranovic, Balic, Savicevic, Scekic, Sekulic, Milovic

Antrenor: Miodrag Radulovici

 

România: Niță - Rațiu, Chiricheș, Ad. Rus, N. Bancu - R. Marin, I. Cristea, Olaru - A. Ivan, Fl. Tănase, Mihăilă

Rezerve: Moldovan, Aioani - Manea, Al. Crețu, Alibec, Cicâldău, Maxim, Burcă, Hanca, Camora, Oct. Popescu, Camora, Mitriță

Antrenor: Edward Iordănescu

 

Sursa: https://www.gsp.ro/fotbal/nationala/muntenegru-romania-live-pe-gsp-ro-665566.html

Parteneri