Menu

Horațiu Moldovan a fost prezentat la Atletico Madrid: ”Un nou gardian”

  • Scris de digisport.ro
  • Categorie: Fotbal Extern

 

Echipa antrenată de ”Cholo” Simeone a decis să îi activeze clauza de reziliere în valoare de 800.000 de euro și să îl transfere de la Rapid. 

Horațiu Moldovan a fost prezentat la Atletico Madrid

După ce în cursul zilei de 22 ianuarie, Horațiu Moldovan a trecut cu brio de vizita medicală, la două zile distanță a fost prezentat oficial. 

Astfel, pe pagina de Twitter a celor de la Atletico Madrid, goalkeeper-ul român a fost anunțat oficial. 

”Un nou gardian al galaxiei Atleti.

Horațiu Moldovan, întărire pentru poarta lui Atletico! Internaționalul român a semnat cu clubul nostru pentru restul sezonului și încă trei stagiuni”, au anunțat spaniolii

Horațiu Moldovan merge la Atletico Madrid să se lupte pentru postul de titular cu legendarul Jan Oblak (31 de ani). 

Potrivit informațiilor Digi Sport, Horațiu Moldovan va încasa 800.000 de euro în primul sezon și va avea un salariu progresiv, cu câte 180.000 de euro în fiecare sezon.

Portarul este cel de-al patrulea fotbalist român de la Atletico Madrid, după Didi Prodan, Cătălin Munteanu și Cosmin Contra.

Prima interacțiune a lui Horațiu Moldovan cu Atletico Madrid: ”Impactul e mare”

Daniel Niculae, președintele Rapidului a vorbit despre modul în care Moldovan a fost surprins de profesionalismul celor de la Atletico.

”A fost făcută vizita medicală. Am vorbit mai devreme cu Horațiu și îmi povestea cât de profesioniști sunt. Îmi povestea de ceea ce se întâmplă acolo. L-am avertizat de impact. Impactul e mare, e unul dintre cele mai mari cluburi din lume. E o diferență, dar nu este una foarte mare din punct de vedere organizațional. 

Când ai ofertă de la Atletico Madrid te mai gândești?”, a spus Daniel Niculae, la Liga Digi Sport. 

Gică Craioveanu a spus care e planul pentru Horațiu Moldovan

Gică Popescu, fostul căpitan al Barcelonei, a declarat că Horațiu Moldovan trebuie să aibă încredere în el și să dea dovadă că are o personalitate puternică atunci când va ajunge în vestiarul celor de la Atletico Madrid. Totuși, Gică Craivoveanu, fost fotbalist român cu peste 200 de meciuri în La Liga și stabilit în Spania consideră că este destul de greu ca Moldovan să-i ia fața lui Oblak.

Chiar dacă se spunea că Moldovan va evolua în meciurile de cupă, românul va rata cu siguranță meciul următor, care este programat la mijlocul săptămânii. Totuși, Horațiu va avea șanse să-și arate valoarea, consideră Craioveanu.

”Ei consideră, în principiu, că este o alternativă pentru meciurile în care Oblak se va odihni. Nu cred că va apăra în următorul meci, chiar dacă e de cupă. Nu cunoaște colegii, abia a ajuns. E destul de dificil postul de portar. A fost o oportunitate bună pentru Atletico, pentru că prețul a fost mic”, a spus Craioveanu la Digi Sport.

Sursa: https://www.digisport.ro/fotbal/la-liga/horatiu-moldovan-a-fost-prezentat-la-atletico-madrid-un-nou-gardian-2786223

Parteneri